Το "Περιηγητικό Οικολογικό Κέντρο Κερκίνης -Μπέλλες" γνωστότερο ως "Οικοπεριηγητής" είναι μια ολοκληρωμένη ιδιωτική πρωτοβουλία ανάπτυξης της οικολογικής συνείδησης μέσα από δραστηριότητες, διαμονή και φιλοξενία που λαμβάνουν χώρα στο οικολογικό πάρκο της λίμνης Κερκίνης στα βόρεια του Νομού Σερρών.

Το ξενοδοχείο μας μπορεί να φιλοξενήσει 70 άτομα, σχολεία, συλλόγους, ιδιώτες, σε δύο ξενοδοχεία στο χωριό Κερκίνη όπου κυριαρχούν η πέτρα και το ξύλο ως υλικά κατασκευής, με όμορφα παραδοσιακά επιπλωμένα διαμερίσματα και δωμάτια, εξοπλισμένα με θέρμανση και τζάκι.

Οι δραστηριότητες στη λίμνη Κερκίνη, όπως η οδική ξενάγηση, η περιήγηση στη λίμνη με κανό ή βάρκα, η κινητή κατασκήνωση για παιδιά, και πολλά άλλα, υποστηρίζονται με τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό και τους εξαιρετικούς οδηγούς/εκπαιδευτές μας.

Πάνω από όλα, όμως, υποστηρίζονται από την αγάπη μας προς τη φύση και το περιβάλλον και τη θέλησή μας να σας γνωρίσουμε από κοντά και με απόλυτη ασφάλεια το θαυμαστό υγροβιότοπο της Κερκίνης.

Ξεχωρίζοντας από τα υπόλοιπα ξενοδοχεία στη λίμνη Κερκίνη, το ξενοδοχείο Οικοπεριηγητής αναπτύσσει προγράμματα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης για σχολεία και συλλόγους καθώς επίσης οικοτουριστικές και αγροτουριστικές εκδρομές τόσο για μεμονωμένα άτομα όσο και για φορείς, εταιρείες και ιδιώτες.